YOOtheme

Je hebt het wellicht al gelezen in verschillende media:  recent besliste KVV Vosselaar uit Tweede Amateur om géén licentie aan te vragen voor nationaal voetbal en hierdoor zakken de blauwwitten volgend seizoen automatisch naar Eerste Provinciale.  Voor alle duidelijkheid: Vosselaar is niet failliet, maar het bestuur besloot wel om de tering naar de nering te zetten - een moedige beslissing.

Reeks- en gouwgenoten KFC Duffel en AS Verbroedering Geel zitten dan weer wel in financiële moeilijkheden.  KFC Duffel zal voor de rest van het seizoen forfait geven in Tweede Amateur en probeert volgend seizoen een doorstart te maken in Eerste Provinciale.  Hun spelers en trainersstaf krijgen vrijheid en kunnen via de wintermercato een transfer trachten te doen.

De situatie bij Geel, dat reeds voor de derde maal geconfronteerd wordt met een financieel debacle, is vooralsnog onduidelijk.  Ook bij deze club krijgen spelers hun vrijheid, maar wat de toekomst voor de club brengt, is onduidelijk.  Maken ook zij een doorstart in Eerste Provinciale?  Zoeken ze een partner waarmee men een fusie aangaat?  Verdwijnen ze of starten ze helemaal onderaan in Vierde Provinciale?  Momenteel nog koffiedik kijken.

Wat de gevolgen zijn voor onze club is op dit moment is evenzeer koffiedik kijken.  We namen al contact op met de KBVB, echter daar is men voorlopig nog erg voorzichtig en kan men niet eenduidig zeggen hoe de vork in de steel zit.  Enerzijds is dit de eerste maal dat men geconfronteerd wordt met een dergelijk scenario - drie ploegen uit dezelfde reeks en dan nog uit eenzelfde provincie.  Anderzijds vreest men voor procedures van ploegen die het niet eens zijn met de interpretatie van het bondsreglement door de KBVB.

Los van dit alles wordt het meer en meer duidelijk dat er ernstig nagedacht moet worden op alle niveaus over de toekomst van voetbal op lagere niveaus. Bij vele clubs daalt het aantal toeschouwers zienderogen, haken sponsors af, enz ... maar blijven de bedragen waarmee men spelers wil overhalen té hoog.  Een evenwicht dat volledig zoek is en het logische gevolg is dat ploegen vroeg of laat de stekker eruit trekken.  Tenslotte is er maar één iemand de dupe en dat is de supporter.

Laatste 2 resultaten

22-02-2020 19:30
 
KFCW 1 : 1 KFC Turnhout
15-02-2020 20:00
 
Lyra-Lierse Berlaar 1 : 2 KFCW

Volgende wedstrijd

08-03-2020 15:00
 
Bilzerse Waltwilder - KFCW

Onze hoofdsponsors

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner